Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Gehaktbuideltjes (Nieuw Zeeland)

Aantal personen: 4

Ingrediënten

50 gr boter of margarine
2 sjalotjes,fijngesneden
250 gr paddestoelen (kastanjechampignons,cantharellen),in stukken
1 -2 el bloem
½ dl slagroom
1 -1½ dl kippenbouillon
300-400 gr mager kipgehakt (gemalen kipfilet)
zout en peper
3-4 el fijngesneden peterselie
16 plakjes filodeeg van ca. 16x16 cm

Bereiden

Verhit 25 gr boter en bak hierin de sjalotjes circa 5min. Voeg de paddestoelen toe en bak deze op hoog vuur 5-10 min. Mee tot het vocht is verdampt. Strooi de bloem erover en bak dit circa 2 min mee. Schenk de slagroom en bouillon erbij en laat alles 5 min zachtjes koken. Pureer de saus en meng hem met het gehakt. Breng op smaak met zout en peper en roer de peterselie erdoor. Laat het mengsel iets afkoelen, het moet zo dik zijn als een stevige ragout. Verdeel het gehaktmengsel in achten en vorm daar 8 balletjes van.
Leg steeds 2 plakjes deeg kruislings op elkaar en leg de gehaktballetjes erop. Knijp het deeg om het gehakt aan de bovenkant als een buideltje dicht. Smelt 25 gr boter en bestrijk de buideltjes hiermee. Bak de buideltjes op de bakplaat in circa 20 min lichtbruin en krokant in het midden van een voorverwarmde oven op 200 graden.

Geef er een frisse groene salade bij.

Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Gestoofde kip met zuurkool en spekjes
Kip-pestococktail met asperges
Kipfilet in t groen
Nasi keboeli ajam
Gebraden kip met dragon
Ajam masak mosterd

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes