Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Geglaceerde kip

Aantal personen: 4

Ingrediënten

8 kipdelen (drumsticks en kipkarbonades) met vel
zout, peper
1 tl fijngesneden muntblaadjes
1 ui, fijngesneden
1 rijpe tomaat, ontveld
3 el (rozemarijn0 honing
3 el sojasaus
1 tl gemberoeder
½ tl gemalen komijnzaadjes
zout, peper
sap van 1 limoen
40-50 gr boter of margarine

Bereiden

Bestrooi de kipdelen met zout en peper.
Pureer in een blender of keukenmachine de muntblaadjes samen met de ui, tomaat, honing, sojasaus, gemberpoeder, komijn, zout en peper tot een smeuïg mengsel. Wrijf de kipdelen hiermee in en laat ze 4-6 uur marineren in de koelkast (of een nacht). Rooster de kipdelen daarna circa 15 min onder de grill of op de barbecue, of circa 30 min in een hete oven van 180- 200 graden lichtbruin en gaar.
Verwarm de rest van de marinade met het limoensap en klop de boter erdoor tot er een luchtige saus ontstaat. Serveer de saus bij de kip.
Lekker met gekarameliseerde worteltjes.

Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Kipfilet met basilicumroom en pijnboompitten
Krielkip gevuld met ma´sbrood
Cocktail van gerookte kipfilet
Kip met sesamzaadjes
Kipfilet met katenspek in filodeeg
Kip gestoofd met champignons in roomsaus

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes