Laat 50 gr boter op kamertemperatuur komen en klop deze met een mixer
luchtig.
Klop er de knoflook, zout, peper, het citroensap en de peterselie
door.
Haal voorzichtig het vel van de kip los.
Duw het vel vanaf de hals los door met de vingers tussen het vel en het
vlees te drukken en vul de kip vervolgens onder het vel met het
botermengsel.
Bestrooi de kip met zout en peper en braad hem 45 minuten op een rooster
met een braadslee eronder in een op 225°C voorverwarmde oven.
Bedruip de kip regelmatig met het vet dat in de slee druipt.
Haal de kip uit de oven, wikkel hem in aluminiumfolie en laat hem even
rusten.
Giet het overtollige braadvet uit de slee, roer de aanbaksels met de azijn
en de wijn los en kook het met het water op hoog vuur tot de helft in.
Voeg zout, peper en de gehakte dragon toe, roer de room erdoor en kook
nog even door.
Voeg de resterende 50 gr koude boter in kleine vlokjes toe en klop de saus
op.
Verdeel de kip in 4 stukken en serveer die met de saus.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |