Aantal personen: 4
							400 gr kipfilet (in reepjes gesneden)
1 eetl bloem
250 gr champignons
100 gr gekookte ham (in blokjes)
2 eetl gehakte peterselie
3 fijngesneden sjalotjes
3 dl culinesse (Bleuband)
2 dl kippenbouillon
zout en versgemalen p[eper
2 kopjes basmatirijst (Lassi)300 gr gesneden prei
2 eetl boter om in te bakken							
	
							De kipreepjes kruiden met peper en zout en bestrooien met bloem. Vervolgens lichtbruin bakken in de boter. De sjalotjes, de champignons, de ham en de peterselie toevoegen en even mee laten warmen.
Vervolgens de bouillon en de culinesse toevoegen en het geheel aan de kook brengen. Breng op smaak met peper en zout en daarna 5 minuten zachtjes laten doorkoken.
De prei met 1 dl cullinesse aan de kook brengen en 1 minuut laten koken. Op smaak brengen met peper en zout. 
Kook in de tussentijd de rijst en houd deze warm tot gebruik. Serveer het warme kipmengsel met de rijst en de gestoofde prei.
Bereidingstijd: 20 minuten.
Tip: Dit gerecht is eenvoudig een dag van tevoren te bereiden en kan goed worden ingevroren.					
							Bron/inzender: 
						
							
Nog geen reacties, wees de eerste!
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |