Kook de kip in ruim kokend water gaar.
Kook de eieren hard.
Verhit de boter in een pan en fruit de uien met de kerrie.
Voeg de pomodori, zout, de berbere, de zwarte peper, de ketjap manis en
± 2 dl kookvocht van de kip toe en los er het bouillontablet in
op.
Breng het aan de kook en laat 20 minuten doorkoken.
Doe de kip en de eieren erbij.
Serveer met enjera en hamlie (zie hieronder).
Enjera (Ethiopische pannenkoek)
1 pak bakmeel
1 pakje gist
1 liter lauw water
Meng het bakmeel en de gist 2 dagen voor u gaat bakken met lauw water.
Bak de pannekoeken in een pan met anti-aanbaklaag.
Hamlie (Spinazie uit Ethiopië)
500 gr verse spinazie
1 grote ui
1 teentje knoflook
2 eetlepels zonnebloemolie
zout
Kook de spinazie in ruim kokend water gaar, fruit de ui met het teentje
knoflook en zout in de hete olie en voeg alles bij elkaar.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |