Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Country Chicken

Aantal personen: 4

Ingrediënten

4 grote aardappelen
4 stengels bleekselderij
100 gr champignons
2 grote uien
4 scharrelkippenpoten
50 gr boter
iets nootmuskaat
1 laurierblaadje
1 dl kippenbouillon
100 gr doperwten
1 el fijngehakt peterselie
peper en zout

Bereiden

Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in kleine blokjes.
Schil de bleekselderij met dunschiller en snijd in stukjes.
Veeg de champignons schoon met een stukje keukenpapier en snijd ze in plakjes.
Snijd de uien in ringen.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bak de kippenpoten rondom goudbruin.
Leg de kippenpoten in een ovenschaal en leg de aardappelblokjes, bleekselderij en de champignonplakjes op de kip.
Strooi er zout, peper en een snufje nootmuskaat over.
Leg de uiringen erop en voeg laurier en bouillon toe.
Dek de schaal af met een deksel of aluminiumfolie en schuif de schaal in de oven.
Gaar het gerecht in ca 20 minuten, voeg erwtjes toe en gaar nog eens ca 10 minuten.

Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Kalkoen, gevuld met abrikozenmuesli
Foe yong hai
Indiase kip in gembersaus
Kerriekip
Blanquette van kip
OriŽntaalse drumsticks

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes