Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Coq au vin (kip gestoofd in rode wijn)

Aantal personen: 4

Ingrediënten

8 kipdelen met bot (bijvoorbeeld 4 kippenpotenen, 4 kipkarbonades)
2 eetl bloem
zout en versgemalen peper
1 theel. Paprikapoeder
2 flinke uien
250 gr kastanjechampignons
1 blik gepelde tomaten (400 gr)
60 gr braadboter
150 gr reepjes gesneden
ontbijtspek
1 fles rode wijn
1 kippenbouillontablet
tijm of 1 takje verse tijm

Bereiden

Laat de stukken kip op kamertemperatuur komen. Roer de bloem met wat zout en peper en het paprikapoeder in een diep bord door elkaar en haal de stukken kip door de gekruide bloem. Schud het teveel af. Halveer de champignons en snijd grote exemplaren in vieren. Laat de tomaten goed uitlekken en hak ze fijn.
Verhit de boter in een grote pan en bak de stukken kip rondom bruin. Doe dit bij voorkeur in 2 of 3 porties. Schep ze uit de pan. Laat het spek, de ui en de champignons in het braadvet omscheppend bakken. Voeg de tomaat toe. Giet de wijn in de pan. Verkruimel het bouillontablet erbij en voeg de tijm toe. Laat de wijn 5 minuten inkoken.
Doe de stukken kip in de pan, breng opnieuw aan de kook en laat met het deksel op de pan circa 45 minuten stoven. Schep de stukken kip in die tijd af en toe om. Breng de saus zonodig verder op smaak met wat zout en/ of peper.
Lekker met gekookte aardappelen, aardappelpuree of knapperig stokbrood.
Bereidingstijd:circa 20 minuten+ 45 minuten stooftijd.
Tip: Maak de Coq au vin de dag ervoor en warm voor het serveren op.

Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Kippannetje met noedels
Kipfilet met champignons
Loempia‘s II
Gebraden kip met knoflook en dragon-botersaus
Kip teriyaki
Kipragoût

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes