Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Borstfilet van kip met port

Aantal personen: 4

Ingrediënten

4 kipfilets
2 appels
1/4 liter bouillon
150 gr rijst
1 dl port
1 prei
1 ui
1 dl slagroom

Bereiden

Schenk de bouillon en de port in een pannetje en laat dit tot stroopdikte
inkoken.
Snijd de ui fijn en fruit die in wat boter glazig.
Snijd de prei ragfijn en zet hem weg.
Kook de rijst en voeg, als die gaar is, de ui en de prei toe.
Maak de saus af met de room, verwarm nog even en breng op smaak.
Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in partjes.
Smelt de boter in een pan en bak de appelschijfjes gaar, maar niet
bruin.
Bekleed een bakblik met aluminiumfolie, beboter dit en strooi er wat peper
over.
Leg de kipfilets hierop, bestrijk ze met boter, kruid ze met peper en zout
en zet ze 10 minuten in een op 200C voorverwarmde oven.
Leg de kipfilets op de voorverwarmde borden, zet er een timbaaltje rijst
naast, leg er een paar schijfjes appel bij en giet er wat saus over.

Bron/inzender: Astrid

Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Gebraden kip met dragon
Rijstschotel la Creole uit Sierra Leone
Drumsticks met vruchtensaus
Maaltijdsalade met gerookte kipfilet
Tagliatelle met kip en bonen
Gevulde kipfilet met paddestoelen in bockbier-honing-tijm

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes