Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Blanquette van kip

Aantal personen: 4

Ingrediënten

1 braadkip van ± 1 kg
1 kleine prei
3 takjes peterselie en selderij
een stukje foelie
1 laurierblad
2 worteltjes
zout
6 gekneusde witte peperkorrels
150 gr kleine champignons
50 gr boter
30 gr bloem
1 eierdooier
1 dl koffieroom
versgemalen peper
citroensap

Bereiden

Zet 3/4 liter water op met de prei, de peterselie, de selderij, de foelie,
het laurierblad, de worteltjes, zout en de peperkorrels en laat de
bouillon op laag vuur 20 minuten trekken.
Verdeel intussen de kip in 8 stukken.
Voeg deze toe en laat ze 1 uur in de bouillon trekken.
Voeg na 3 kwartier de champignons toe.
Zeef de bouillon en laat hem tot 4 dl inkoken.
Smelt de boter en roer er de bloem door tot deze licht is gekleurd.
Schenk er geleidelijk en onder goed roeren de ingekookte bouillon bij.
Blijf roeren, op laag vuur, tot een gebonden saus is verkregen.
Roer de eierdooier met de koffieroom los, voeg een scheutje van de saus
toe en roer dit mengsel vervolgens door de rest van de saus.
Leg tenslotte de stukken kip in de saus en voeg de champignons toe.
Laat het geheel goed doorwarmen, maar NIET meer koken.
Breng de saus op smaak met zout, peper en citroensap.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Kip met chocoladesaus II
Kipfilet in parmaham
Pittige kip kerrie
Tikkakip met raita
Kip gestoofd in bokbier

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes