Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Amandelkip met sinaasappelsap

Aantal personen: 8

Ingrediënten

4 dl kalfsfond
0,2 dl rode wijn
2 eetlepels Grand Marnier
3 eieren
2 carambola‘s
20 gr bloem
2 vleestomaten
versgemalen peper, zout
2 eetlepels groene peperkorrels
200 gr fijngehakte amandelen
250 gr champignons
90 gr boter
4 dl sinaasappelsap
800 gr kipfilet

Bereiden

Verwarm de oven voor op 150°C.
Klop de eieren in een diep bord los.
Leg de amandelen in een ander bord.
Peper en zout de kipfilets, wentel ze door het ei en vervolgens door de
amandelen, bak ze in 50 gr boter goudbruin en leg ze op een bakplaat.
Maak een saus van het braadvocht en de bloem en voeg de rode wijn, het
sinaasappelsap, de kalfsfond en de Grand Marnier toe, zodat een gladde
saus ontstaat.
Laat deze 15 minuten zachtjes inkoken.
Laat de kipfilets op de bakplaat in de oven gaar worden.
Ontvel de tomaten en snijd ze in reepjes.
Verhit 40 gr boter en smoor de gehalveerde champignons in 3 minuten
gaar.
Voeg de tomaten toe en breng het gerecht op smaak met zout en peper.
Snijd de carambola‘s in schijfjes en bak ze om en om in boter met wat
suiker.
Serveer de kipfilet, de carambola en de groenten op voorverwarmde
borden.
Maak de sinaasappelsaus af door de peperkorrels toe te voegen en serveer
in een verwarmde sauskom.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Knapperige kip
Kippenbouten in sinaasappel-champignonsaus
Hete kip III
Coq au vin II
Rijstschotel á la Creole uit Sierra Leone

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes