Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Akoko mmire (Ghanese kip)

Aantal personen: 6

Ingrediënten

500 gr kippenbouten
150 gr paddestoelen
1 aubergine
1 fijngehakte ui
1 fijngehakte chilipeper
1 fijngehakt teentje knoflook
1/2 liter kippenbouillon
plantaardige olie

Bereiden

Wrijf de kippenbouten in met zout.
Snijd de paddestoelen in plakjes en de aubergine in dobbelsteentjes.
Verhit de olie, braad de kip hierin aan, voeg de uitjes, de pepertjes
en
de knoflook toe en stoof de kip 15 minuten op middelhoog vuur.
Voeg dan de kippenbouillon, de paddestoelen, de aubergine en wat peper en
zout toe.
Dek de pan af en laat alles ± 30 minuten zachtjes koken.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Kipfilet Italiano
Kippenbouten in sinaasappel-champignonsaus
Kipfilet Hawaï
Kipfilet met verse kruidensaus
Indonesische mini-rollades met kip en kokosmelk

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes