Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Akoko mmire (Ghanese kip)

Aantal personen: 6

Ingrediënten

500 gr kippenbouten
150 gr paddestoelen
1 aubergine
1 fijngehakte ui
1 fijngehakte chilipeper
1 fijngehakt teentje knoflook
1/2 liter kippenbouillon
plantaardige olie

Bereiden

Wrijf de kippenbouten in met zout.
Snijd de paddestoelen in plakjes en de aubergine in dobbelsteentjes.
Verhit de olie, braad de kip hierin aan, voeg de uitjes, de pepertjes
en
de knoflook toe en stoof de kip 15 minuten op middelhoog vuur.
Voeg dan de kippenbouillon, de paddestoelen, de aubergine en wat peper en
zout toe.
Dek de pan af en laat alles ± 30 minuten zachtjes koken.

Bron/inzender: Astrid

Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Poulet au Riesling uit de Elzas I
Taco‘s gevuld met pikante kip
Kiprollade I
Kip met olijven I
Kip Mediterranée
Pannenkoekjes Peking met kipreepjes

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes