Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Ajam masak kemirie (kip uit Kediri)

Aantal personen: 4

Ingrediënten

1 jonge kip
8 kemirienoten
4 rode lomboks
5 rode uien
2 teentjes knoflook
koenjit
sereh
kokosolie
sap van de djeroek nipis
(zout)

Bereiden

Snijd de kip in stukken.
Maak alle kruiden fijn en maak er een smeuïg kruidenpapje van.
Fruit de kruiden in de kokosolie (andere olie mag ook).
Doe er de in stukken gesneden kip, de sereh, het sap van de djeroek nipis
of van een limoen en wat water bij en breng alles op een klein vuur aan de
kook.
Kook de kip zacht en zorg dat het gerecht niet te droog is.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Gouden kip
Gegratineerde kipfilet met champignons
Gebraden kip met knoflook en dragonbotersaus
Kippenbouten in sinaasappel-champignonsaus
Kip met venkel en dragon

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes