Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Ajam masak kemirie (kip uit Kediri)

Aantal personen: 4

Ingrediënten

1 jonge kip
8 kemirienoten
4 rode lomboks
5 rode uien
2 teentjes knoflook
koenjit
sereh
kokosolie
sap van de djeroek nipis
(zout)

Bereiden

Snijd de kip in stukken.
Maak alle kruiden fijn en maak er een smeu´g kruidenpapje van.
Fruit de kruiden in de kokosolie (andere olie mag ook).
Doe er de in stukken gesneden kip, de sereh, het sap van de djeroek nipis
of van een limoen en wat water bij en breng alles op een klein vuur aan de
kook.
Kook de kip zacht en zorg dat het gerecht niet te droog is.

Bron/inzender: Astrid

Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Gevulde kipfilet met paddestoelen in bockbier-honing-tijm
Sappige kippenpoten met een kruiden-sausje
Peperige kipfilet
Caribische kip
Kip met kersen in croissantdeeg
Kipfilet Italiano

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes