Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Zoetzure rodekool met appel en saucijsjes

Aantal personen: 6

Ingrediënten

1 rodekool
8 kleine sjalotjes,gepeld en gehalveerd
1 geperste teen knoflook
30 gr boter
2 el gewelde rozijnen
½ tl kaneel
½ tl gemalen rode peper
½ tl nootmuskaat
1½ el bruine suiker
3 el rode wijnazijn
2 moesappelen in schijfjes
12 kleine rundersaucijsjes
peper
zout

Bereiden

Halveer de rodekool en verwijder het hart. Snijd de rest in grove stukken en haal de blaadjes los. Fruit de sjalotjes en de knoflook in de boter en voeg de kool en de overige ingrediënten (behalve de appel) toe. Gebruik een pan met een dikke bodem en schep alles goed om. Voeg eventueel een paar lepels water toe en laat het gerecht anderhalf uur stoven op zeer laag vuur of in een afgedekte pan in de oven (150 graden) Schep af en toe om en voeg het laatste half uur de appelschijfjes toe. Bak ten slotte de saucijsjes en leg deze op het laatste moment op de rodekool.

Lekker met romige aardappelpuree.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Gevulde koolrolletjes met mihoen
Gevulde Spaanse uien uit de oven
Gegratineerde schorseneren
Geroosterde groentenmix met gekarameliseerde uitjes
Gekarameliseerde worteltjes met honing (bijgerecht)

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes