Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Witlof met mosterdkaassaus

Aantal personen: 4

Ingrediënten

4 struikjes witlof
2 sjalotjes
1eetl (zonnebloem)olie
1 dl melk
1 dl room
0,5 blokje kruidenbouillon
1 eetl grove mosterd
100 gr geraspte kaas
maïzena of allesbinder
versgemalen peper
1 takje tijm

Bereiden

Maak het witlof schoon en snijd dit in repen. Pel de sjalotjes en snipper deze fijn.
Verhit de olie in een wok en fruit hierin de sjalotjes 1 minuut. Voeg het witlof toe en roerbak de reepjes 1 minuut.
Voeg de melk de room, het bouillonblokje, de mosterd en de geraspte kaas toe en laat de saus 5 minuten inkoken. Leng- als de saus te dun is de maïzena aan met 2 eetl water en bind hiermee (of bind de saus met allesbinder).
Breng ten slotte de saus op smaak met peper.
Garneer het gerecht met blaadjes tijm.
Lekker met gehaktballetjes en aardappelrozetjes.
Bereidingstijd: circa 10 minuten.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Tagliatelle van groenten
Knapperige andijvie-wraps
Spitskool gratin
Provencaals gevulde aubergines
Wortels met kruidenboter (en variatie)

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes