Maak de spruitjes schoon en kook ze in ca 10 min beetgaar in ruim kokend water met zout. Laat de spruitjes uitlekken. Pel en snipper intussen de ui. Verhit de boter in een grote koekenpan en bak de uisnippers ca. 4 min.
Roer de reepjes spek erdoor en bak die ca 5 min mee. Schep de aardappelblokjes door het ui-spekmengsel en bak het geheel nog ca 5 min. Snijd de rookworst in plakjes en meng die door de spruitjes.
Schep de helft van het aardappelmengsel in een ovenschaal, schep de spruitjes met de rookworst erop en dek het geheel af met de rest van het aardappelmengsel. Strooi de geraspte kaas erover.
Laat de schotel, in ca 30 min, in het midden van een voorverwarmde oven 200 graden door en door heet en goudbruin worden.
Bereidingstijd: 1 uur
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |