Aantal personen: 4
½ rode kool
1 perssinaasappel
notenolie (flesje, supermarkt)
fijne mosterd
vloeibare honing
2 rode friszoete appels
100 gr gepelde walnoten
1 bakje alfafa
Snijd de rode kool in twe kwarten, snijd de steelaanzet schuin weg en snijd de kwarten in dunne flinters. Pers de sinaasappel uit en klop het sap met 3 el olie, 1 tl mosterd en 1 tl honing tot een gladde dressing. Breng op smaak met zout en peper. Schep de helft van de dressing door de koolflinters en laat even staan, zodat de smaken kunnen intrekken. Was de appels en snijd ze met schil in dunne partjes. Hak de noten grof. Meng vlak voor het serveren de kool met de appel, de alfafa, de noten en rest van de dressing.
Lekker als voorgerecht of als salade bij een gebakken kaasplak en zilvervlies rijst.
Bron/inzender:
Nog geen reacties, wees de eerste!
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |