Haal van de gewassen asperges de houtachtige onderkanten af. Groene asperges worden niet geschild, de witte moeten wel geschild worden.
Verdeel de groente in stukjes van 4 centimeter.
Snijd de bosuitjes ook in stukje van 4 centimeter. Schil de gember en pel de knoflook en hak ze fijn.
Halveer de spanse peper, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes.
Verhit de olie in een wok en bak hierin de gember en de knoflook tot ze gaan geuren. Schep de asperges en bosuitjes erdoor en roerbak 3-4 minuten.
Voeg de bouillon toe en verwarm de groenten op een hoge stand 2-3 minuten zodat het vocht iets kan verdampen.
Snijd de beenham in smalle reepjes. Schep ze door het gerecht en voeg peper en zout naar smaak toe.
Lekker met mie of rijst.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |