Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Roergebakken asperges met beenham (wok)

Aantal personen: 4

Ingrediënten

1 kilo groene asperges of een combinatie van groene en witte asperges
4 bosuitjes
stukje gemberwortel (2 cm)
2 teentjes knoflook
1 rode spaanse peper
5 eetlepels roerbakolie
1 dl kruidenbouillon of kippenbouillon
250 gram beenham (dikke plakken)
peper en zout

Bereiden

Haal van de gewassen asperges de houtachtige onderkanten af. Groene asperges worden niet geschild, de witte moeten wel geschild worden.
Verdeel de groente in stukjes van 4 centimeter.
Snijd de bosuitjes ook in stukje van 4 centimeter. Schil de gember en pel de knoflook en hak ze fijn.
Halveer de spanse peper, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes.
Verhit de olie in een wok en bak hierin de gember en de knoflook tot ze gaan geuren. Schep de asperges en bosuitjes erdoor en roerbak 3-4 minuten.
Voeg de bouillon toe en verwarm de groenten op een hoge stand 2-3 minuten zodat het vocht iets kan verdampen.
Snijd de beenham in smalle reepjes. Schep ze door het gerecht en voeg peper en zout naar smaak toe.
Lekker met mie of rijst.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Asperges met bieslooksaus
Andijviehussel
Geroosterde groenten met botervis
Asperges met witlof-salade en lamsham
Gebakken spinazie met knoflookbrood

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes