Aantal personen: 4
1 el olijfolie
6 el boter
4 lente- uitjes, in stukken
8 witte asperges, in stukken
12 dunne worteltjes
sap van ½ - 1 citroen
circa 15 radijsjes
250 gr gedopte (diepvries) tuinbonen
ca. 200 gr peultjes
zout, peper
1-2 el grofgesneden (platte) peterselie
1-2 el grofgesneden kervel
1-2 el grofgesneden bieslook
Verhit de olie met 2 el boter en roerbak lente-ui, asperges en wortel circa 1 min. Voeg citroensap en 2 dl heet water toe en stoof de groeten afgedekt 2-3 min. Voeg dan radijs, tuinbonen en peultjes toe en stoof de groenten afgedekt nog circa 3 min. Laat hierbij iets vocht verdampen. Roer de kruiden erdoor. Voeg dan nog 4 el boter toe en laat deze smelten. Serveer het gerecht met de saus. Bron/inzender:
Nog geen reacties, wees de eerste!
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |