Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Italiaanse broccolisouffle

Aantal personen: 4-

Ingrediënten

500 gr broccoli
1ui
3 eieren
50 gr boter
50 gr bloem
3 dl melk
75 gr geraspte parmezaanse kaas
zout en peper
200 gr kleine tomaatjes

Bereiden

Voorbereiden:
Snijd de broccoli in roosjes. Schil de stelen en snijd een stukje van de onderkant. Snijd dikke stelen enkele malen in de lengte door. Snipper de gepelde ui. Splits de eieren die op kamertemperatuur moeten zijn.
Smeer bodem en zijkanten van een vuurvaste hoge rondeschaal (inhoud 1 liter) in met 20 gr boter.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bereiden:
Kook de broccoli in iets gezouten water gaar. Pureer de uitgelekte broccoli met behulp van een staafmixer of andere keukenmachine. Klop de eiwitten stijf. Verhit 30 gr boter in een sauspan en bak hierin de uisnippers zacht en glazig.
Roer de bloem door de gebakken ui.
Roer beetje bij beetje de melk door dit mengsel en breng het al roerend aan de kook. Roer de kaas door deze saus. Schep de saus in een kom en laat iets afkoelen. Klop eerst de broccolipuree erdoor en dan één voor één de eidooiers.
Breng op smaak met zout en peper. Spatel de stijfgeklopte eiwitten er doorheen. Schep het mengsel in de schaal en bak de soufflé circa 20 minuten in de oven. Dien meteen op. Snijd de soufflé in punten.
Schep de punten op de borden en garneer dit gerecht met gehalveerde kleine tomaatjes.
Bereidingstijd: circa 30 minuten (oventijd niet meegerekend).

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Andijviehussel
Asperges met kwarteleitjes
Asperges Grootmoeders recept
Gevulde paprikas
Gevulde courgettes

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes