Aantal personen: 4
1 krop ijsbergsla
2 sinaasappelen
100 gr gepelde walnoten
½ ui
75 gr Danish blue of een andere blauwschimmelkaas
1 dl yoghurt
1 eetl azijn
mespunt zout
mespunt suiker
versgemalen peper
1 eetl fijngeknipte bieslook
De krop sla halveren en elke helft in dunne reepjes snijden.De sla wassen en laten drogen, want al dat water maakt de saus dun.
De sinaasappels dik schillen en in plakken van ½ cm snijden. De walnoten fijnhakken. De ui heel fijn snipperen of raspen. De Danish blue fijnprakken met een vork. Van de yoghurt en de azijn een sausje roeren en hieraan de gesnipperde ui, suiker, zout, peper, bieslook en de Danish blue toevoegen. De slareepjes, sinaasappelplakken en de gehakte noten in een slakom door elkaar scheppen en de dressing erover heen schenken.
Tot een half uur vóór gebruik in de koelkast zetten. De sla pas aan tafel vermengen met de dressing.
Bron/inzender:
Nog geen reacties, wees de eerste!
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |