Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Groentenbuideltjes

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Voor het flensjesbeslag:
75 gr bloem
zout
1ei
2 dl melk
Voor de vulling:
4 stengels bleekselderij
1 winterwortel
100 gr groene kool
100 gr spruitjes
1prei
2 eetl zonnebloemolie
peper en zout
1 eetl Japanse sojasaus
2 eetl kokos
50 gr ongezouten cashewnoten

Bereiden

Voor het flensjesbeslag 75 gr bloem met een mespunt zout zeven en in het midden een kuiltje maken. Hierin 1 ei breken, 2 dl melk toevoegen en vanuit het midden tot een klontvrij beslag roeren. Hiervan in boter 6 flensjes bakken en deze warm houden boven heet water. Voor de vulling 4 stengels bleekselderij in boogjes, 1 geschilde winterwortel en 100 gr groenekool in reepjes snijden, 100 gr spruitjes halveren. Een buitenste blad van een dunne prei een ½ minuut in kokend water leggen en in lintjes snijden, de rest van de prei in ringetjes snijden. De groenten in 2 eetl zonnebloemolie omscheppend bakken, peper en zout naar smaak toevoegen en er 1 eetl Japanse sojasaus bij schenken. Op lage pit 5 min laten garen en er 2 eetl kokos door scheppen. 50 gr ongezouten cashewnoten grof hakken en toevoegen. Het groentemengsel over de flensjes verdelen en met een preilintje dichtbinden.
Lekker bij rosbief en aardappelkroketjes.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Bonte groentewok
Boerenkool
Geroosterde rode uien met rozemarijn
Menestre uit Spanje
Gekookte asperges met rauwe ham en basilicumsaus

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes