Voor het flensjesbeslag 75 gr bloem met een mespunt zout zeven en in het midden een kuiltje maken. Hierin 1 ei breken, 2 dl melk toevoegen en vanuit het midden tot een klontvrij beslag roeren. Hiervan in boter 6 flensjes bakken en deze warm houden boven heet water. Voor de vulling 4 stengels bleekselderij in boogjes, 1 geschilde winterwortel en 100 gr groenekool in reepjes snijden, 100 gr spruitjes halveren. Een buitenste blad van een dunne prei een ½ minuut in kokend water leggen en in lintjes snijden, de rest van de prei in ringetjes snijden. De groenten in 2 eetl zonnebloemolie omscheppend bakken, peper en zout naar smaak toevoegen en er 1 eetl Japanse sojasaus bij schenken. Op lage pit 5 min laten garen en er 2 eetl kokos door scheppen. 50 gr ongezouten cashewnoten grof hakken en toevoegen. Het groentemengsel over de flensjes verdelen en met een preilintje dichtbinden.
Lekker bij rosbief en aardappelkroketjes.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |