Bak de ui en knoflook circa 5 minuten in 25 gram boter. Voeg de spinazieblaadjes toe (snijd wilde spinazie in repen) en bak deze 1-3 minuten mee tot ze geslonken zijn. Strooi de bloem er over en bak alles nog 2-3 minuten op zacht vuur. Voeg de melk toe en laat het gerecht nog 3-5 minuten zachtjes koken tot het mooi gebonden is. Laat het spinaziemengsel iets afkoelen en roer er dan de eieren en feta door. Breng het mengsel op smaak met zout en peper. Smelt 50 gram boter en bestrijk hier het filodeeg mee. Leg 6 vellen filodeeg, elkaar overlappend, in een rechthoekige vorm van 25x15 cm. Laat de vellen over de rand van de vorm hangen. Schep het spinaziemengsel in de vorm en dek dit af met de andere 4 deegvellen. Vouw het overhangende deeg over de taart. Bestrijk ook de bovenkant met gesmolten boter en bak de taart in 20-25 minuten krokant en gaar in het midden van een op 200 graden voorverwarmde oven.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |