Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Gevulde koolrolletjes

Aantal personen: 4

Ingrediënten

1 grote savooiekool
100 gr kastanjechampignons
1 kleine ui
50 gr hazelnoten
maïsolie
1 teen knoflook
350 gr (lams-)gehakt
1 ei
1 blik tomaatstukjes (400 gr)
1 dl runderbouillon, van 1 tablet
2 takjes marjolein (of 3/4 tl gedroogde)
2 takjes tijm (of 3/4 tl gedroogde)

Bereiden

Breng in een pan ruim water aan de kook. Verwijder de lelijke bladen van de kool. Haal de 12 buitenste bladeren van de kool en kook ze 2 min. In het water.
Neem ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken in een vergiet. Snijd de rest van de kool in flinterdunne repen. Snijd de paddestoelen in kleine stukjes. Snipper de ui. Hak de noten middelfijn. Verhit 2 el olie en bak op hoog vuur de paddestoelen totdat ze vocht beginnen los te laten. Neem ze uit de pan en voeg nog 2 el noten toe. Fruit de ui en voeg de uitgeperste knoflook toe.
Voeg het gehakt toe en bak het rul. Voeg de paddestoelen en gesneden kool toe en laat de kool slinken. Breng het geheel op smaak met zout en peper uit de molen, roer de noten en het ei erdoor. Dep de koolbladeren droog met een schone theedoek of keukenpapier en snijd het harde dikke deel van de nerf wigvormig weg. Verdeel de vulling over de 12 bladeren, vouw de zijkanten er iets overheen en rol de bladeren op. Bind ze met een stukje keukengaren vast. Leg de rolletjes in een ingevette ovenschaal. Roer de tomaatstukje met vocht los met de bouillon, de gehakte marjolein en tijmblaadjes en breng op smaak met zout en peper. Schenk de tomatenbouillon om de koolrolletjes en plaats de schaal in de oven. Stoof de rolletjes in 20 min gaar.
Lekker met krieltjes of witte rijst.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Roergebakken asperges met beenham (wok)
Courgette gevuld met beenham en kip
Asperges met tuinkruidensaus
Sukadelappen – makkelijk recept
Geroosterde rode uien met rozemarijn

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes