Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Gevulde courgettes

Aantal personen: 4

Ingrediënten

1/2 bosje peterselie
2 teentjes knoflook
1 bakje magere kwark
2 courgettes
4 grote aardappelen
300 gr kipfilet
1 rode paprika
1 gele paprika
1 bakje champignons (250 gr)
1 bosje bosuitjes (3 stuks)
2 el olijfolie

Bereiden

Roer de fijngehakte peterselie met de uitgeperste knoflook door de kwark. Breng deze saus op smaak met zout en peper en bewaar tot gebruik in de koelkast. Snijd de courgettes overlangs door. Hol de helften voorzichtig uit ( bewaar het vruchtvlees), maar laat een schil van ± 1/2 cm intact. Prik met een vork rondom gaatjes in de aardappels en pof ze 5 minuten op vol vermogen in de magnetron. Snijd de kipfilet, de paprika‘s de champignons en de helft van het courgette-vruchtvlees in stukjes. Snijd de bosuitjes in ringetjes. Houd een deel van de bosuitjes apart voor garnering en bak de rest kort in de olijfolie. Voeg de kip toe en roerbak deze goudbruin. Voeg de paprika, de champignons en het courgette- vruchtvlees toe en bak alles al omscheppend beetgaar. Breng op smaak met zout en peper en houd deze vulling warm. Blancheer de courgette-helften 2 minuten in kokend water met zout. Laat ze uitlekken en iets afkoelen. Vul ze en bestrooi met wat bosui-ringetjes. Houd de courgettes warm. Neem de aardappels uit de magnetron, snijd ze aan de bovenkant kruislings open en leg er een klontje boter op. Verdeel de courgettes over de borden en geef er de aardappels en een lepel van de kwark bij.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Gestoofde warme paprikas
Appelzuurkool
Menestre uit Spanje
Witlof in spek
Carpaccio van venkel

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes