Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Gevulde courgette 2

Aantal personen: 4

Ingrediënten

4 courgettes
2 eetl olijfolie
2 teentjes knoflook
3 sjalotjes of 1 ui
10 gedroogde tomaten op olie
500 gr rundergehakt
versgemalen peper zout
2 eetl groene of rode pesto
150 gr gorgonzola

Bereiden

Halveer de courgettes in de lengte en hol ze iets uit met een spitse lepel. Snijd het vruchtvlees in stukjes.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit de olijfolie in een wok of koekenpan en fruit hierin de gepelde, gesnipperde knoflook en sjalotjes. Snijd de tomaten in reepjes. Voeg het gehakt bij de knoflook en ui en bak dit rul. Schep de courgettestukjes, tomatenreepjes, peper, zout en pesto erdoor.
Vet een ovenschaal in met wat olie van de tomaten. Zet de courgettes er naast elkaar in en schep de gehaktvulling erin. Verdeel daarover de gorgonzola.
Zet het gerecht 20 minuten in het midden van de oven totdat de courgette gaar en de kaas gesmolten is.
Lekker met pasta.
Tip: Courgette kan worden vervangen door aubergine.
In plaats van gorgonzola is zachte geitenkaas ook heel lekker.
De vulling wordt iets pittiger als er 100 gr gehakte salami of chorizo aan het gehakt wordt toegevoegd.

Bereidingstijd: 35 min

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Stampot-andijvie met gebakken uitjes
Gegratineerde verleiding (asperges) *
Asperges, zalm en zeekraal
Courgette gevuld met beenham en kip
Groentecurry

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes