Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Gestoomde groenten

Aantal personen:

Ingrediënten

½ prei
4 stengels bleekselderij
½ bosje bieslook
verse gemberwortel(1 stukje van 5cm)
50 gr boter
zout en peper

Bereiden

Snijd ½ prei en 4 stengels bleekselderij in lange smalle stukken. Breng in een pan een bodempje water aan de kook. Zet er een stoommandje of stalen bolzeef in (zonder dat deze het water raakt). Schik ½ bosje bieslook en plakjes verse gemberwortel ( 1 stukje van 5 cm) op de bodem van het mandje of zeef en leg er de groenten op. Stoom de groenten, afgedekt met een deksel, in 10 minuten beetgaar. Vul het water zonodig bij. Smelt 50 gr boter, roer er zout, peper en nog ½ bosje gesnipperde bieslook door en schep over de warme groenten.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Courgette gevuld met beenham en kip
IJsbergsla speciaal
Groente-omelet met tuinkruiden en kaas
Hollands bonenpotje in kippenbouillon
Geroosterde asperges met sinaasappel en olijvenpasta

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes