Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Geroosterde witlof met kaas, ham en hazelnoten

Aantal personen: 4

Ingrediënten

6 kleine schoongemaakte witlofstruikjes
½ eetl limoen- of citroensap
zout
witte peper uit de molen
1 ½ eetl olijfolie
250 gr in niet te dunne plakjes gesneden jonge of belegen boeren Goudse kaas
1 dikke in kleine blokjes gesneden plak gekookte (achter) ham
ca. 75 gram 100 gr grof gehakte blanke hazelnoten
1 eetl fijngesneden bieslook

Bereiden

Snijd de witlofstruikjes in de lengte doormidden. Leg de struikjes, met de snijhelften naar boven gekeerd, naast elkaar in een dik beboterde ovenvaste schaal.
Bestrijk de helften eerst met een kwastje met limoen- of citroensap.
Strooi er zout en peper over.
Strijk er daarna met een kwastje olijfolie over.
Plaats de schaal onder een reeds hete ovengrill.
Neem de schaal na 6 min even uit de oven.
Beleg het witlof met plakjes kaas.
Plaats de schaal terug onder de nog hete grill.
Neem de schaal uit de oven zodra (na ca. 6 min) de kaas gesmolten en ook al wat kleur begint te krijgen.
Verhit een droge koekenpan en laat de gehakte hazelnoten er onder voortdurend omschudden heel licht in kleuren.
Stort de hazelnoten op een groot koud bord en laat ze afkoelen.
Verhit de opnieuw drooggemaakte koekenpan en laat de hamblokjes er onder voortdurend omscheppen, 1 minuut in bakken.

Presentatie:
schik op elk voorverwarmde bordje 3 gehalveerde witlofstruikjes met kaas. Strooi er eerst de hazelnoten, vervolgens de hamblokjes en daarna het bieslook over. Geef er sneetjes licht geroosterd volkorenbrood bij.

Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Gemarineerde radijsjes
Gevulde koolrolletjes
Boerenkool
Cajun groentenschotel (magnetronrecept) (groenteschotel)
Koolrolletjes in een wildsaus
Asperges, zalm en zeekraal

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes