Snijd 2 gepelde rode uien in partjes. Snijd 2 gepelde teentjes knoflook in plakjes. Maak 1 bos worteltjes schoon en snijd ze in schuine stukjes van ± 4 cm. Snijd 1 citroen in dunne partjes.
Was en snijd 1 courgette in plakken van ½ cm dik en halveer ze. Schep de uien met de knoflook, de worteltjes, de citroen, 3 eetl olijfolie traditioneel en oregano en peper en zout naar smaak door elkaar en verdeel de groenten over een braadslede die je bekleed hebt met bakpapier. Rooster de groenten 15 min in een voorverwarmde oven (225 graden)
Voeg de courgette toe en rooster alles nog 20 min. Serveer met een stukje gegrilde botervis.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |