Meng sjalot, sinaasappelsap en azijn en laat dit 30 min intrekken.
Klop er dan 3-4 el olie door tot een dressing.
Breng op smaak met zout en peper en reepjes sinaasappelschil.
Leg de asperges in één laag in een ovenschaal.
Bestrooi ze met zout en peper en sprenkel er 2-3 el olie over. Rooster de asperges 20-25 min in het midden van een op 225 graden voorverwarmde oven tot ze gaar zijn, schep ze regelmatig om. Schil 2 sinaasappelen dik, zodat ook het witte deel van de schil wordt verwijderd en snijd het vruchtvlees in dunne plakjes.
Serveer de asperges met de dressing. Geef er geroosterd brood met olijvenpasta bij.
Olijvenpasta:
Voor ca 350 gr: pureer 250 gr zwarte, ontpitte olijven met 3 ansjovisfilets en 2 el basilicumblaadjes in een keukenmachine. Voeg 50 gr zachte boter, 1 el geraspte citroenschil, 1-2 el citroensap, 2-3 el olijfolie en wat zout en peper toe.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |