Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Gemarineerde radijsjes

Aantal personen: 4

Ingrediënten

5 bosjes radijs, met loof
1el rietsuiker
4 el balsamicoazijn
3 el olijfolie
½ el ketjap manis
peper en zout

Bereiden

Snijd het groen tot een halve centimeter van de radijsjes af.
Zoek 10 van de mooiste blaadjes groen uit, was ze en dep ze droog.
Plet de radijsjes tot ze ópenknakken‘.
Meng de radijsjes met ½ el zout en de suiker.
Marineer circa 30 minuten.
Laat de radijsjes uitlekken, vang het vocht op.
Meng 4 el van dit vocht met de azijn en klop de olijfolie en ketjap erdoor.
Breng op smaak met peper en zout.
Schep de radijsjes door de dressing en laat circa 5 min staan.
Snijd ondertussen het radijsloof in smalle reepjes en bestrooi de radijsjes ermee.

Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Gegratineerde schorseneren
Gestoofde groene kool (bijgerecht)
Gevulde tomaten
Asperges met bieslooksaus
Asperges met zalm
Stampot-andijvie met gebakken uitjes

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes