Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Gemarineerde koude paprikas

Aantal personen: 4

Ingrediënten

4 grote of 8 kleine paprika‘s
500 gr hüttenkäse
Franse geitenkaas (125 gr )
10 bieslooksprieten
100 gr pistachenootjes
1 dl olijfolie
1 teen knoflook
2 eetl wijnazijn

Bereiden

Vier grote of 8 kleine paprika‘s op de bakplaat onder de grill ( en onder keren ) zwart roosteren, op een natte doek wat laten afkoelen en het vel eraf halen. De stelen eraan laten zitten. Uit elke paprika een smal ‘partje‘ snijden en het zaad met lijsten eruit peuteren. Voor de vulling 500 gr Hüttenkäse in een zeef wat laten uitlekken. Een stukje Franse geitenkaas van 150 gr verkruimelen, 10 bieslooksprietjes snipperen, de uitgesneden paprikastukjes snipperen, 100 gr pistachenootjes grof hakken. Dit mengen en de paprika‘s vullen (eventueel een spuitzak gebruiken ). De paprika‘s vullen (eventueel spuitzak gebruiken ). De paprika in een schaal leggen en overgieten met 1 dl olijfolie, 1 teen knoflook uit de pers en 2 eetlepels wijnazijn. De paprika‘s zo minstens 3 uur in de koelkast zetten. Op een bedje van gesneden sla en met geroosterd stokbrood serveren.

Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Venkel gevuld met notenrijst en sinaasappelsaus
Groente-omelet met tuinkruiden en kaas
Asperges met ham en ei
Roergebakken koolrabi met raapstelen en oude boerenkaas
Prei uit de oven
Gegratineerde witlof met ham en kaas

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes