Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Gekookte asperges met rauwe ham en basilicumsaus

Aantal personen: 4

Ingrediënten

1-1½ kg asperges
zout, peper
1 bosje basilicum
150 gr mascarpone
2 el olijfolie
1-2 el citroensap
200 gr rauwe ham (bijv. gandaham)dun gesneden

Bereiden

Basis recept:
Leg de asperges plat op het werkblad en schil ze met een dunschiller of een speciaal aspergemesje.
Begin een klein stukje onder het kopje. Schil de asperge zorgvuldig en zorg ervoor dat er geen vezelige stukjes schil achterblijven. Snijd aan de onderkant het harde, houtige gedeelte weg. Breng ruim water met zout aan de kook, leg de asperges erin en breng het water weer aan de kook. Neem nu de pan direct van het vuur en laat de asperges 15-20 minuten afgedekt in het water liggen.



Bereid de asperges volgens basis recept ( zie boven) en bewaar wat van het kookvocht. Pureer de basilicum met de mascarpone in de keukenmachine, voeg olijfolie, zout, peper, citroensap en 4-5 el aspergeskookvocht toe tot een mooie saus ontstaat. Verwarm de saus en serveer deze bij de asperges samen met de plakken rauwe ham.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Gemarineerde radijsjes
Wortels met kruidenboter (en variatie)
Gekarameliseerde worteltjes
Stapelen met bietjes
Asperges in roomsaus

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes