Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Gegratineerde witlof met ham en kaas

Aantal personen: 4

Ingrediënten

12 stronkjes witlof
zout, peper
12 plakken achterham
12 plakken licht belegen boerenkaas
50 gr geraspte licht belegen boerenkaas
½ -1 tl maïzena
1 dl slagroom
1 tl mosterd

Bereiden

Verwijder de buitenste bladeren van de witlof en eventueel het harde stukje uit de achterkant ( dit gaat goed met een kleine appelboor). Kook de witlof in ruim kokend water met zout in 5-8 min beetgaar. Laat de stronkjes goed uitlekken op een doek (bewaar het kookvocht). Rol elk stronkje in een plak ham en vervolgens in een plak kaas. Leg de rolletjes in een ingevette ovenschaal. Breng de slagroom met 2 dl kookvocht van de witlof aan de kook, roer de mosterd en de geraspte kaas erdoor en laat de kaas smelten in de saus. Roer de maïzena los met 1-2 el water en roer dit door de saus tot deze licht gaat binden. Schenk de saus over de rolletjes en gratineer de rolletjes circa 15 min in een hete oven op 200 graden.
Lekker met kleine gekookte aardappeltjes.

Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Concombre farcie (met gehakt gevulde komkommer uit de oven)
Witlof met mosterdkaassaus
Elzasser zuurkool
Met spinazie gevulde flensjes
Bonte groentewok
Gekarameliseerde worteltjes met honing (bijgerecht)

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes