Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Courgette gevuld met beenham en kip

Aantal personen: 4

Ingrediënten

4 courgettes
peper en zout
2 eieren
150 gr (dikke plak) beenham
100 gr (dikke plak) gerookte kipfilet (vleeswaren)
75 gr geraspte Parmazaanse of belegen kaas
2 eetl olijfolie
2 teentjes knoflook
1 blik tomatenblokjes (400 gr)
1 theel Italiaanse keukenkruiden
(of 2 eetl versgehakte basilicum)

Bereiden

Kook de courgettes 3 minuten in ruim kokend water met zout. Halveer ze overlangs en snijd voorzichtig het vruchtvlees eruit. Bestrooi de binnenkant van de helften met peper en zout.
Hak het uitgesneden vruchtvlees zeer fijn of pureer het. Roer er 2 losgeklopte eieren door. Snijd de beenham en de kipfilet in minidobbelsteentjes en meng deze met de geraspte kaas en peper door het eimengsel.
Schep de vulling in de courgettehelften. Vet 4 stukken aluminiumfolie in met een beetje olie. Zet de courgettehelften tegen elkaar, rol ze in de folie en draai de uiteinden als een toffee dicht.
Zet de pakketjes in een ovenschaal in het midden van een voorverwarmde oven van 180 graden. Laat de courgettes 25 minuten bakken.
Verhit voor de saus de olijfolie. Pers de teentjes knoflook erboven, voeg de Italiaanse keukenkruiden en de tomatenblokjes met het sap toe. Kook de saus zachtjes 10 minuten.
Serveer de gevulde courgettes in de opengevouwen folie.
Presenteer de saus er apart bij.
Lekker met tagliatelle of stokbrood.

Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Asperges met tuinkruidensaus
Geroosterde witlof met kaas, ham en hazelnoten
Roergebakken spruitjes met sinaasappel
IJsbergsla speciaal
Gestoofde groene kool
Feestelijke kropsla

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes