Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Concombre farcie (met gehakt gevulde komkommer uit de oven)

Aantal personen: 4

Ingrediënten

2 komkommers
500 gr gemengd gehakt
2 eetl boter
1 ei
4 eetl paneermeel
1 theel oregano (Silvo)
1 geperst teentje knoflook
3 lente uitjes in ringetjes gesneden
1 rode paprika in kleine blokjes
1 pak eiertaglatelle (Grand Italia- 500 g)
versgemalen zout en peper
2 eetl olijfolie (Bertolli)

Bereiden

Was de komkommers, halveer ze over de lengte. Snijd ze nog een keer over de helft en verwijder de zaadlijsten.
Meng het gehakt met het ei, paprikablokjes, lente uiringetjes, knoflook, 2 eetl paneermeel en oregano.
Breng het geheel op smaak met peper en zout. Vul de komkommerhelften met het mengsel en bestrooi deze met de overige paneermeel. Zet de komkommer in een lichtbeboterde ovenschaal en leg kleine vlokjes boter op het gehakt. Laat de komkommers in ca 15 minuten garen in een voorverwarmde oven op 200 graden.
In de tussentijd de eiertagliatelle in ruim kokend water met wat zout beetgaar koken. Giet de pasta af en meng de olijfolie en de peterselie erdoor. Houd de pasta warm tot gebruik.
Serveer de gevulde komkommers op voorverwarmde borden en schep de pasta rondom.

Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Voorjaarssalade met kwarteleieren
Griekse spinazietaart met feta (Spanakopita) Hoofdgerecht
Marokkaanse wortelsalade met koriander
Gevulde tomaten
Geroosterde groentenmix met gekarameliseerde uitjes
Groente-omelet met tuinkruiden en kaas

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes