Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Bonte groentewok

Aantal personen: 4

Ingrediënten

200 gr champignons
1 spaanse rode peper
3 bosuitjes
1 rode paprika
2 teentjes knoflook
150 gr peultjes
250 gr broccoli
1 kleine Chinese kool
2 eetl (wok) olie
peper en zout
2 eetl ketjap
1,5 dl kruiden- of groentebouillon (van tablet)
2 eetl gehakte koriander (vers of diepvries)

Bereiden

borstel de champignons of veeg ze schoon en halver ze.
Snijd de rode peper, zonder zaadjes, in stukjes. Verdeel de bosuitjes in stukjes van 2-3 cm. Snijd de paprika, zonder zaadjes, in reepjes en hak de gepelde teentjes knoflook fijn.
Haal de peultjes af, verdeel de broccoli in roosjes en snijd de kool in repen.
Kook de peultjes en broccoli 3 minuten, giet ze af en spoel er koud water over.
Verhit de olie in een wok en roerbak hierin de champignons, rode peper, bosui, paprika, knoflook, peultjes, broccoli, en kool 3 minuten.
Voeg peper, zout, ketjap en bouillon toe en stoof zachtjes 3 minuten.
Serveer de wokschotel bestrooid met koriander.

Bereidingstijd: 35 minuten

Tip: vervang Chinese kool eens door paksoi of spitskool.
In plaats van peultjes zijn sugarsnaps of sperziebonen ook heel geschikt.

Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Gebakken spinazie met knoflookbrood
Roergebakken wilde spinazie
Salade met rode kool appel, alfafa en walnoten
Gevulde puntpaprikas
Witlofsalade Veldzicht
Geroosterde asperges met sinaasappel en olijvenpasta

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes