Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Asperges met zalm

Aantal personen: 4

Ingrediënten

350 gr witte asperges
350 gr groene asperges
1 kleine ui
boter of margarine
300 gr risottorijst
kippenbouillontabletten
4 gerookte zalmmootjes (viskoelvitrine AH)
peterselie
bieslook
1 pakje aspergesaus (Nestlé)

Bereiden

Schil de witte asperges dun.
Snijd van alle asperges een stukje van de onderkant af en halveer ze.
Kook de witte asperges in kokend water met 1 el zout in 20 minuten gaar, leg na 5 min de groene asperges erbij. Snipper het uitje, fruit het in 3 el boter, schep de rijst erbij en bak het mengsel glazig. Los 1 bouillontablet op in 3/4 l water.
Voeg dit in delen van ± 15 min. Laat de rijst afgedekt nog 5 minuten na warmen. Bak in een grillpan de gerookte zalmmootjes aan beide kanten 4 minuten zonder extra vet.
Bereid de saus zoals op het pakje staat. Knip flink wat peterselie en bieslook fijn en roer de helft bij de saus. Schep flink wat rijst op de borden, leg de asperges erbij en leg op elk bord een zalmmoot. Strooi er rijkelijk witte peper uit de molen, grof zeezout en verse kruiden over.

Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Roergebakken koolrabi met raapstelen en oude boerenkaas
Gekarameliseerde worteltjes met honing (bijgerecht)
Sperziebonen met tomaat
Griekse spinazietaart met feta (Spanakopita) Hoofdgerecht
Asperges Nieuwe stijl
Knapperige andijvie-wraps

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes