Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Asperges met tuinkruidensaus

Aantal personen: 4

Ingrediënten

2 kg asperges
zout
50 gr boter
2 eieren
1 eetl gehakte bieslook
1 eetlgehakte peterselie
1theel gehakte dille
1 bakje tuinkers
1/2 eetl mosterd
1 eetl citroensap
1 teentje knoflook
3 eetl olijfolie
1 eetl cognac of vieux
3 dl magere yoghurt

Bereiden

Schil de asperges met de dun schiller vanaf de kop naar de onderkant en snijd ca. 1,5 cm van de onderkant.
Kook ze in ruim water met zout en boter 15 min. En laat ze nagaren.
Kook de eieren intussen hard in 10 min. Pel ze daarna en hak ze fijn.
Meng de groene kruiden en voeg 1 theel gehakte tuinkers toe.
De rest van de tuinkers wordt gebruikt als garnering.
Roer de mosterd, citroensap, geperste knoflook en olie door de tuinkruiden.
Voeg 3/4 deel van de gehakte eieren toe.
Meng de yoghurt en de cognac door het kruidenmengsel en vorm er een dikke saus van. Voeg zout naar smaak toe.
Leg de asperges naast elkaar op een ruime schaal.
Schep de saus er in een strakke lijn op.
Bestrooi met de rest van het ei en garneer met tuinkers.

Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Asperges met bieslooksaus
Gekarameliseerde worteltjes
Gekarameliseerde witlof
Roergebakken wilde spinazie
Gekarameliseerde worteltjes met honing (bijgerecht)
IJsbergsla speciaal

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes