Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Asperges met kruidensaus

Aantal personen: 4

Ingrediënten

2 kg asperges
zout
125 gr boter
2 eetl gehakte bieslook (vers of diepvries)
2 eetl gehakte peterselie (vers of diepvries)
1 eetl gehakte kervel (vers of diepvries)
versgemalen peper

Bereiden

Schil de asperges zorgvuldig vanaf de kop naar de onderkant. Snijd aan de onderkant het harde gedeelte eraf.
Breng een ruime pan met water en zout aan de kook. Leg de asperges erin en kook ze zachtjes gedurende 12 minuten.
Haal ze van de warmtebron af en laat ze afgedekt 15 minuten in het water liggen.
Smelt intussen de boter en klop er 5 eetl van het aspergevocht door. Roer de kruiden erdoor en voeg peper en zout naar smaak toe.
Schep de asperges uit de pan, laat ze goed uitlekken en leg ze naast elkaar met de punten in één richting op een warme schaal.
Schenk de saus erover. Serveer er gekookte krieltjes en gekookte eieren bij.

Tip: Vervang de groene kruiden in de botersaus eens door:
1 teentje knoflook en 2 eetl gehakte bladselderij of 2 eetl gehakte peterselie en 1 eetl pesto of
1 theel kerriepoeder en 2 eetl gehakte koriander of 2 eetl gehakte bosuitjes en 1 eetl gehakte dille.

Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Gevulde Spaanse uien uit de oven
Prei uit de oven
Tagliatelle van groenten
Geroosterde groenten met botervis
Gegratineerde witlof (2) Uit de oven.
Roergebakken rode kool (wok)

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes