Schil de asperges zorgvuldig en snijd ca. 2 cm van de onderkant af. Kook de asperges in ruim water met zout en een klontje boter 12-15 min. Pel en snipper de sjalotjes. Kook voor de saus de wijn, de azijn, de sjalotjes en de helft van de dragon en kervel in tot er ruim 2 eetlepels vloeistof van over zijn en zeef deze. Zet een pannetje met die vloeistof au bain- marie (in een andere pan met heet water). Klop de eidooiers er een voor een door. Blijf kloppen totdat het mengsel dikker wordt. Voeg de boter, in blokjes gesneden, beetje bij beetje toe en blijf goed kloppen tot de saus gaat binden. Roer de rest van de dragon en de kervel door de saus. Schep de asperges uit de pan of giet ze voorzichtig af. (Bewaar het kookvocht eventueel voor soep.) Presenteer de asperges op een warme schaal met de saus en rolletjes beenham erbij.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |