Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Appelzuurkool

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 45 minuten

Ingrediënten

½ appel
½ ui
25 gr suiker
1 pakje wijnzuurkool
¼ liter appelsap
1 kruidnagel
2 laurierblaadjes
2 jeneverbessen
wat boter

Bereiden

Schil de appel en snijd hem in flinterdunne plakjes.
Doe hetzelfde met de ui.

Fruit deze aan in een pan, voeg de suiker toe en laat deze karamelliseren.

Voeg de zuurkool en de appelsap toe.
Doe de kruidnagel, de jeneverbessen en het laurierblad in een thee-eitje en laat dit meetrekken tot de zuurkool gaar is.

Serveertip:
Lekker door of met aardappelpuree.

Op kookles hebben werd de zuurkool geserveerd als voorgerecht met gelakte zeebaars en beurre blanc saus.

Bron/inzender: marionsrecepten.nl

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Varieer met blik en potgroenten (worteltjes, sperziebonen, doperwtjes)
Asperges met ham en ei
Gevulde tomaten
Asperges met kwarteleitjes
Sukadelappen – makkelijk recept

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes