Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Andijviehussel

Aantal personen: 4

Ingrediënten

450 gr (Provencaals gekruid) gehakt 100 gr doorregen rookspekreepjes
boter of margarine
2 uien
2 rode paprika‘s
750 gr (voorgekookte) aardappelblokjes- of balletjes
1 bouillontablet
1 blik tomaatstukjes
1 blik flageolets
zout
peper
350 gr andijvie

Bereiden

Draai van gehakt balletjes en leg ze tot gebruik weg in de koelkast. Bak in de braadpan de rookspekjes uit. Zet het vuur hoger, voeg eventueel wat boter toe en bak hierin de gehaktballetjes rondom bruin. Snipper de uien en paprika‘s en schep ze erbij. Schep de aardappeltjes erbij en bak het, onder af en toe omscheppen, 10 min. Voeg dan 1/4 l water toe, verkruimel er 1 bouillontablet over en voeg de tomaten met het vocht en de uitgelekte flageolets toe. Leg het deksel op de pan, breng het gerecht tot tegen de kook aan en laat het, onder af en toe omscheppen, 10 min stoven.
Was ondertussen de andijvie en snijd die in heel fijne repen. Giet de inhoud van de pan af (bewaar het vocht) en schep de andijvie erdoor. Als het te droog is, voeg dan weer wat stoofvocht toe.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Roergebakken paksoi
Gevulde koolrolletjes
Kouseband met spekjes
IJsbergsla speciaal
Italiaanse broccolisouffle

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes