Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Schuimomelet met tomaten en tuinkruiden

Aantal personen: 4

Ingrediënten

6 eieren
peper en zout
5 gedroogde tomaten op olie
2 eetl gehakte bieslook of peterselie (vers of diepvries)
1 eetl zonnebloemolie of klontje boter
1 bakje cherry/kerstomaatjes

Bereiden

Voorbereiden:
Zet 2 kommen naast elkaar; één voor eiwit en de andere voor de dooiers. Splits de eieren in dooier en eiwit. Gebruik daarvoor een eischeider. Let er wel op dat dooier en eiwit goed gescheiden blijven, anders kan het eiwit niet stijfgeklopt worden. Sla de eiwitten stijf in een schone kom met de mixer of een garde. Klop de dooiers met peper en zout schuimig in een andere kom. Snijd of kip de gedroogde tomaten in stukjes of smalle reepjes. Schep deze met de bieslook en peterselie door de dooiers.
Bereiden:
Spatel de eiwitten luchtig door de dooier massa. Niet roeren want dan gaat de lucht eruit. Verwarm de olie of de boter in een koekenpan en laat het omeletmengsel erin glijden.
Laat de omelet op een lage stand met een deksel op de pan in 10 minuten stollen. Als je de omelet aan beide kanten lichtbruin wilt hebben dan kun je deze als volgt omkeren: laat de omelet op een vlakke deksel glijden en keer het geheel voorzichtig om. Bak zachtjes de andere kant goudbruin. Serveer de omelet op een warme schaal met de gehalveerde cherry / kerstomaatjes. Snijd de omelet in punten. Lekker met een groene salade en gebakken krieltjes.
Bereidingstijd: circa 20 minuten.
Tip:
Een zoete schuimomelet is ook heel lekker. Gebruik daarvoor in plaats van peper en zout 1 eetl honing en voeg stukjes gedroogde abrikoos of 1 kleine grofgeraspte appel toe.
Bestrooi de omelet voor het serveren met poedersuiker.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Fritata de scalogni (omelet met sjalotten)
Omeletjes met garnalen en mango
gevulde eieren
Gevulde omelet (30- min. omelet)
Bouillon met roerei en zalm

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes