Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Omelet met tomaten, ui en champignons

Aantal personen: 4

Ingrediënten

5 eieren
6 eetl slagroom
4 tot 6 trostomaten (afhankelijk van de grootte)
1 fijngesnedenui
250 gr champignons (in vieren gesneden)
2 eetl versgehakte peterselie
versgemalen zwarte peper en zout
30 gr roomboter om te bakken

Bereiden

Klop de eieren samen met de room en peterselie los in een kom en breng dit op smaak met peper en zout. Smelt de boter in een ruime koekenpan en bak hierin de ui en de champignons lichtbruin. Snijd de tomaten in plakken en voeg dze bij de ui en champignons. Het geheel een paar minuten bakken op hoog vuur. Nu het losgeklopte eimengsel er aan toevoegen en op een niet te hoog vuur laten stollen. De omelet mag nog wel een beetje vloeibaar zijn in het midden.
Voorzichtig de zijkanten en de onderzijde met een paletmes losmaken. Even met de pan heen en weer schudden om zeker te weten, dat de omelet los is van de bodem. Nu een deksel even groot als de pan op de omelet leggen en de pan voorzichtig, maar wel in één keer omdraaien en op een mooie schaal laten glijden. Direct serveren met bijv warme toast of vers witbrood.

Tip: U kunt ook het tomatenmengsel maken en dan in vieren delen. U kunt dan per persoon apart 1 omeletje maken.
Bereidingstijd: 15 min.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Goedeg met ei (4 personen) (Indonesisch)
Omelet Paysanne
Roerei met groene kruiden en variaties
Tijgerbol met roerei en gerookte zalm
Kwarteleitjes koken en bakken

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes