Kwarteleitjes koken en bakken

Kwarteleitjes koken en bakken

Kwarteleitjes koken en bakken

Aantal personen:

Bereidingstijd:

Ingrediënten

Kwarteleitjes
water
boter

Bereiden

Breng de eitjes met koud water aan de kook.
Zet het vuur direct uit als het water kookt en laat de eitjes afgedekt nog 5 minuten in het hete water liggen. Op deze manier heeft u een zacht gekookt kwarteleitje.
Voor een hard gekookt eitje laat u het water 3 minuten doorkoken

Kwarteleitjes bakken:
Maak met een kartelmes voorzichtig een snee in het eitje. Trek met de vingers het eitje open en laat het ei voorzichtig in een koekenpan met boter vallen. Na circa 2 minuten, als het eiwit gestold is, is het eitje klaar. Bron/inzender:

Reacties

Edel (13-01-2013 10:08):
5 minuten laten liggen in het hete water zorgt gegarandeerd voor hard gekookte eitjes. 1 minuut 30 seconden tot 1 minuut 45 seconden in reeds kokend water, en meteen daarna schrikken onder koud water geeft een grotere kans op zacht gekookte eitjes.

Laat je reactie achter




KokenKoken