Breng de eitjes met koud water aan de kook.
Zet het vuur direct uit als het water kookt en laat de eitjes afgedekt nog 5 minuten in het hete water liggen. Op deze manier heeft u een zacht gekookt kwarteleitje.
Voor een hard gekookt eitje laat u het water 3 minuten doorkoken
Kwarteleitjes bakken:
Maak met een kartelmes voorzichtig een snee in het eitje. Trek met de vingers het eitje open en laat het ei voorzichtig in een koekenpan met boter vallen. Na circa 2 minuten, als het eiwit gestold is, is het eitje klaar.
Edel (13-01-2013 10:08):
5 minuten laten liggen in het hete water zorgt gegarandeerd voor hard gekookte eitjes. 1 minuut 30 seconden tot 1 minuut 45 seconden in reeds kokend water, en meteen daarna schrikken onder koud water geeft een grotere kans op zacht gekookte eitjes.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |