Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Vietnamese salade met garnalen

Aantal personen: 4

Ingrediënten

2 dl kokosmelk
3 el vissaus
geraspte schil van 2 limoenen
1 el suiker
4 el fijngesneden koriander
1 fijngesneden rode peper
300-400 gr gepelde garnalen
150 gr puntasperges
ijsbergsla
1 mango in stukjes
1 ananas in stukjes
1 ongeschilde appel in partjes
kleine komkommer in reepjes

Bereiden

Meng voor de dressing 2 dl kokosmelk met 3 el vissaus, de geraspte schil en het sap van 2 limoenen, 1 el suiker, 4 el fijngesneden koriander en 1 fijngesneden rode peper. Roer hier 300-400 gr gepelde, gekookte garnalen door en laat de smaken 1 uur intrekken. Kook 150 gr puntasperges in 1-2 min beetgaar, laat ze uitlekken en afkoelen. Meng de garnalen met de asperges, 1/4 krop in reepjes gesneden ijsbergsla, 1 mango in stukjes, 1 ananas in stukjes, 1 ongeschilde appel in partjes en kleine komkommer in reepjes. Roer de rest van de dressing vlak voor serveren door de salade. Serveer de salade eventueel in lege halve ananassen, waarvoor u dan wel een extra ananas nodig heeft.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Thaise pindasaus
Mie met gehakt in chilisaus
Gado Gado
Thaise biefstukschotel (wokken)
Ajam seraki pedis (Indonesishe stoofschotel)

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes