Maak het vlees droog met keukenpapier en snijd het in plakken met een dikte van 3/4 cm.
Snijd de paksoi, dwars, in vinger brede repen.Schil de appel en snijd hem in twaalf smalle parten.
Neem de klokhuisdelen eruit weg.
Verhit een wok en laat er anderhalve eetlepel olie door walsen. Voeg de gemberwortel, ui en knoflook toe. Schep alles goed om. Schep er daarna de paksoi door en laat alles vijf minuten, onder voordurend roeren en omscheppen, bakken. Voeg twee deciliter kokend water, sojasaus en honing toe. Roer alles krachtig door. Leg het deksel op de wok. Temper de warmtebron en laat alles vijf minuten zachtjes sudderen. Voeg daarna zout en vijfkruidenpoeder toe. Laat alles dan nogmaals vijf minuten, zonder het deksel, sudderen tot door het indampen niet meer dan de helft van de oorsprongkelijke hoeveelheid vocht over is.
Verhit intussen de grillpan of -plaat.
Bestrijk pan of plaat met wat olie.
Bestrijk ook het vlees aan weerszijden met een kwastje met olie. Rooster de plakjes vlees in ca vier minuten goudbruin en net gaar. Bestrooi de plakjes na het roosteren met wat zout en peper. Bestrijk daarna de appelpartjes met wat olie.
Rooster de partjes niet veel langer dan één minuut aan elke zijde.
Presentatie: schep de paksoi met aanhangende saus in het midden op voorverwarmde borden. Schik de plakjes vlees en de appelparten er rondom.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |