Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Thaise rijst met varkensvlees

Aantal personen: 4

Ingrediënten

300 -400 gr pandanrijst
1 -2 tl geraspte gemberwortel
2 el fijngesneden teentjes knoflook
3 -4 tl Thaise currypasta
500 gr mager varkensvlees
2 el olie
4 lente - uitjes
100 taugé
2 eieren
2 el vissaus
2 el Japanse sojasaus
2-3 tl limoensap
zout en peper
60 gr ongezouten cashewnoten
3 -4 el fijngesneden koriander
partjes limoen

Bereiden

Kook 300 -400 gr pandanrijst volgens gebruiksaanwijzing met zout gaar. Meng 1 -2 tl geraspte gemberwortel, 2 fijngesneden teentjes knoflook en 3 -4 tl Thaise currypasta en roer dit mengsel door 500 gr mager varkensvlees in blokjes. Laat de smaken 10 min intrekken. Bak het vleesmengsel circa 10 min in 2 el olie. Bak 4 lente -uitjes in ringen en 100 gr taugé 4 min mee. Klop 2 eieren los en roer ze door het vleesmengsel. Breng op smaak met 2 el vissaus, 2 el Japanse sojasaus, 2 -3 tl limoensap, zout en peper. Schep de gekookte rijst erdoor en verwarm alles goed. Voeg 60 gr ongezouten cashewnoten en 3 -4 el fijngesneden koriander toe. Garneer met partjes limoen.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Gebakken banaan 1 en 2
Aziatische schotel
Thaise salade
Satay daging malaya
Gemberkip met honing

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes