Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Thaise rijst met varkensvlees

Aantal personen: 4

Ingrediënten

300 -400 gr pandanrijst
1 -2 tl geraspte gemberwortel
2 el fijngesneden teentjes knoflook
3 -4 tl Thaise currypasta
500 gr mager varkensvlees
2 el olie
4 lente - uitjes
100 taugé
2 eieren
2 el vissaus
2 el Japanse sojasaus
2-3 tl limoensap
zout en peper
60 gr ongezouten cashewnoten
3 -4 el fijngesneden koriander
partjes limoen

Bereiden

Kook 300 -400 gr pandanrijst volgens gebruiksaanwijzing met zout gaar. Meng 1 -2 tl geraspte gemberwortel, 2 fijngesneden teentjes knoflook en 3 -4 tl Thaise currypasta en roer dit mengsel door 500 gr mager varkensvlees in blokjes. Laat de smaken 10 min intrekken. Bak het vleesmengsel circa 10 min in 2 el olie. Bak 4 lente -uitjes in ringen en 100 gr taugé 4 min mee. Klop 2 eieren los en roer ze door het vleesmengsel. Breng op smaak met 2 el vissaus, 2 el Japanse sojasaus, 2 -3 tl limoensap, zout en peper. Schep de gekookte rijst erdoor en verwarm alles goed. Voeg 60 gr ongezouten cashewnoten en 3 -4 el fijngesneden koriander toe. Garneer met partjes limoen.

Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Sajoer lodeh met sate
Mie met gehakt in chilisaus
Bami goreng
Thaise vispakketjes
Thaise pindasaus
Chinese bouillonfondue

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes