Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Thaise biefstukschotel (wokken)

Aantal personen: 4

Ingrediënten

300 gr biefstuk
1teentjes knoflook
2 eetl zonnebloemolie of roerbakolie
2 eetl gembersnippers
1 bosje lente uitjes
1 rode peper
1courgette
150 gr taugé
1citroen
2eetl fijngehakte koriander (vers of diepvries)
peper en zout
2 vleestomaten

Bereiden

Snijd de biefstuk in smalle reepjes. Pers het gepelde teentje knoflook erboven. Verhit de olie in de wok en bak hierin de vleesreepjes al omscheppend rondom lichtbruin. Schep de gembersnippers en de in ringetjes gesneden lente- uitjes erdoor. Voeg de gehalveerde rode peper, zonder zaadjes, in reepjes gesneden toe.
Schep de gewassen in slierten gesneden, courgette en de taugé erdoor en bak deze even mee.
Meng het sap van de citroen, de koriander, peper en zout erdoor.
Verdeel de vleestomaten in blokjes en schep deze voor het serveren op het gerecht. Presenteer er een frisse groene salade bij.

Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Gado Gado
Thaise vispakketjes
Satay daging malaya
Chinese bouillonfondue
Babi ketjap (Indonesische stoofvleesschotel)
Varkensvleescurry met kokosmelk

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes