Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Sate van varkensvlees

Ingrediënten

±20 stokjes
2 uitgeperste teentjes knoflook
el ketjap manis
1à 2 tl sambal oelek
1 el fijngesneden ui
½ tl tamarindepasta
½ tl zout
500 gr mager varkensvlees in blokjes

Bereiden

Meng voor de marinade 2 geperste teentjes knoflook, 2 el ketjap manis, 1 à 2 tl sambal oelek, 1 el zeer fijn gesneden ui, ½ tl tamarindepasta en ½ tl zout. Schep 500 gr in kleine blokjes gesneden mager varkensvlees door de marinade en laat het minstens 1 uur intrekken (1 hele nacht mag ook!). Rijg het vlees daarna aan houten stokjes en rooster het in 4 à 5 minuten rondom bruin en gaar boven houtskoolvuur of onder de hete grill. Serveer de saté met pindasaus.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Thaise gehaktsalade
Oosterse kip
Thaise pindasaus
Thaise biefstukschotel (wokken)
Rendang (Indonesische stoofschotel)

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes