Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Sate van varkensvlees

Ingrediënten

±20 stokjes
2 uitgeperste teentjes knoflook
el ketjap manis
1à 2 tl sambal oelek
1 el fijngesneden ui
½ tl tamarindepasta
½ tl zout
500 gr mager varkensvlees in blokjes

Bereiden

Meng voor de marinade 2 geperste teentjes knoflook, 2 el ketjap manis, 1 à 2 tl sambal oelek, 1 el zeer fijn gesneden ui, ½ tl tamarindepasta en ½ tl zout. Schep 500 gr in kleine blokjes gesneden mager varkensvlees door de marinade en laat het minstens 1 uur intrekken (1 hele nacht mag ook!). Rijg het vlees daarna aan houten stokjes en rooster het in 4 à 5 minuten rondom bruin en gaar boven houtskoolvuur of onder de hete grill. Serveer de saté met pindasaus.

Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Gebakken banaan 1 en 2
Oosterse kip
Sajoer lodeh met sate
Ajam seraki pedis (Indonesishe stoofschotel)
Rendang (Indonesische stoofschotel)
Chinese bouillonfondue

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes